WONINGEN

Door de herhuisvesting van het dorpshuis en het vrijkomen van de brandweerpost is er ruimte vrij gekomen voor nieuwe woningen en een groene kindvriendelijke parkstrook. Hier zijn 14 fraaie koopwoningen ontworpen, opgetrokken in een rijke chaletstijl. Deze stijl kenmerkt zich door een rijke beeldtaal met siermetselwerk , dak-overstekken en nok-ornamenten. Onder deze woningen bevinden zich rijwoningen, hoekwoningen en woningen met een gedraaide kap en charmante erker.
Op de oude brandweerpost-locatie komt een nieuw woonblokje aan het water met een weids uitzicht over de polder. Hier komt een viertal levensloopbestendige woningen, waarin op de begane grond een ruime slaapkamer en badkamer zijn meegenomen. De zeer ruime eerste verdieping kan naar believen worden ingericht met een tweede slaapkamer en/of tweede badkamer.

Toelichting

Aan het riviertje de Alblas ligt het pittoreske Oud-Alblas. Door de herhuisvesting van het dorpshuis en het vrijkomen van de brandweerpost is er ruimte vrij gekomen voor nieuwe woningen en een groene kindvriendelijke parkstrook. Hier zijn 14 fraaie koopwoningen ontworpen, opgetrokken in een rijke chaletstijl. Deze stijl kenmerkt zich door een rijke beeldtaal met siermetselwerk , dak-overstekken en nok-ornamenten. Onder deze woningen bevinden zich rijwoningen, hoekwoningen en woningen met een gedraaide kap en charmante erker.

Vernieuwend

Op de oude brandweerpost-locatie komt een nieuw woonblokje aan het water met een weids uitzicht over de polder. Hier komt een viertal levensloopbestendige woningen, waarin op de begane grond een ruime slaapkamer en badkamer zijn meegenomen. De zeer ruime eerste verdieping kan naar believen worden ingericht met een tweede slaapkamer en/of tweede badkamer. Ook bij dit viertal woningen is gekozen voor een architectuurstijl rijk aan detail met overstekken en siermetselwerk. Een van de middelste woningen krijgt een karakteristieke topgevel en de twee buitenste woningen krijgen een fraaie erker. Deze fraaie ontwikkelingen zorgen voor een nieuwe impuls aan één van de oudste dorpjes in de Alblasserwaard.